ANNONS
ANNONS
Söta saker

Vaniljkräm

Det är dags för oss att fördjupa oss i vaniljkräm. Att kunna göra en bra vaniljkräm är lika grundläggande som att kunna göra en bra brunsås eller bea.

Perfekt till Sommartårta med maräng och jordgubbar.

Vaniljkräm

Skriv ut recept
Portioner: 1 liter

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 2,5 msk maizenamjöl
  • 6 äggulor
  • 2,5 dl slövispad vispgrädde

Så här gör du

1

Koka upp mjölken med en delad vaniljstång och socker, låt dra vid sidan av spisen i 10 minuter.

2

Vispa ihop äggulor med maizena i en skål. Häll den varma vaniljmjölken över äggblandningen och rör om. Häll tillbaka såsen i kastrullen och koka under kraftig vispning till en tjock kräm.

3

Häll upp i en bred form, täck med plastfolie och låt krämen svalna i kyl. Blanda och krämen med lättvispad grädde och använd tex i tårtor eller bakverk.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av