Fisk & skaldjur

Vitvinskokta musslor med persilja och vitlök

Vitvinskokta musslor med persilja och vitlök

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 nät färska blåmusslor (1 kg)
  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja (50 g)
  • 3-4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl vispgrädde

  • 0,5 tsk salt och vitpeppar från kvarn
  • 0,5 citron

Så här gör du

1

Skölj och skrubba musslorna väl. Släng öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.

2

Plocka bladen från persiljan och spara stjälkarna till koket.

3

Skala och skiva ner lök och vitlök tunt, fräs lök och persiljestjälkar med olivolja i en rymlig 
kastrull. Häll i musslorna och låt dem svettas på hög värme i 1-2 minuter.

4

Häll på vinet och vatten och sätt på locket. Låt musslorna koka hastigt i cirka 45 minuter tills dom öppnat sig. Skaka gärna grytan en till två gånger.

5

Lyft upp musslorna ur grytan och lägg dem i djupa tallrikar.

6

Häll i grädden i grytan med musselbuljongen och låt soppan koka upp.

7

Lägg persiljan i en mixerkanna och mixa soppan skummig och skönt grön.

8

Smaka av soppan med salt och peppar samt lite pressad citronsaft. Häll över soppan på musslorna och servera med ett gott surdegsbröd.

Du kanske också gillar