Julens godaste ostcreme.
Vispad brie med ugnsbakade druvor
Ingredienser
- 500 g Brie
- 3 msk olivolja
- 3msk punsch
- 0,5 tsk havssalt
- 1 ask blå vindruvor ( 200 g)
- olivolja
- havssalt
- 20 små pepparkakor till servering
Så här gör du
Sätt ugnen till 60-70 grader.
Ta bort kanterna på osten och låt den ligga framme tills den är rumstempererad.
Vispa osten mjuk i en matberedare med vinge och vispa sedan försiktigt ner olivoljan, lite i taget.
Smaksätt med punsch och salt. Ställ i kyl till servering.
Halvera druvorna och lägg dem på en bakplåt med smörpapper, ringla över olivolja och salt. Låt dem torka ett par timmar men gärna över natten på svag värme.
Servering: Spritsa en klick brie på varje pepparkaka och garnera med druvor på toppen.