Mina Gröna

Varm sallad på Hokkaidopumpa och grönkål

Varm sallad på Hokkaidopumpa och grönkål

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g skalad hokkaidopumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • 0,5 citron
  • 1 dl rostade mandlar
  • 120 g grönkål
  • 50 g parmesan
  • Salt och peppar
  • Till servering : Frasigt stekt kycklinglår

Så här gör du

1

Skär ner pumpan i grova bitar och sätt ugnen på 190° varmluft.

2

Lägg pumpan i en ugnsform tillsammans med krossad/hackad vitlök. Ringla över olivolja salta och peppra. Baka av pumpan i ugnen tills den är mjuk i ca 25-30 minuter.

3

Plocka under tiden grönkålsbladen från stjälken och vänd dem med lite olivolja och salt i en bunke. Lägg upp på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 10-12 minuter tills kålen blir som krispiga chips.

4

Mosa den varma pumpan med en gaffel och riv över parmesan. Pressa över citronsaft och toppa med rostad mandel och den krispiga grönkålen.

5

Servera pumpan med t.ex. frasigt stekta kycklinglår.

Du kanske också gillar