fbpx
Jul & Vinter/ Tillbehör

Varm macka med bechamelsås, skinka & senap

Det här är utan tvekan varma mackornas macka.

Varm macka med bechamelsås, skinka & senap

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • 4 tsk dijonsenap
  • 4 rejäla skivor kokt skinka
  • 4 skivor racletteost + 150 g riven racletteost till såsen
  • 5 dl varm bechamelsås (lite tjockare än vanligt)
  • Salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

1

Sätt grillen/salamander på full effekt.

2

Rosta brödskivorna gyllene på en sida.

3

Bred på dijonsenap och lägg på skinka och ostskivor, salta och peppra.

4

Blanda såsen med riven ost och rör om så den smälter.

5

Skeda över såsen så det täcker på mackorna och griljera gyllenbruna ett par minuter. Servera direkt.

Tips!

Funkar ju även med en liten grönsallad bredvid 🙂

Du kanske också gillar