fbpx
Fisk & skaldjur

Vårens blåmusslor med kronärtskocka

Vårens blåmusslor med kronärtskocka

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök 

  • 2 vitlöksklyftor
  • 4-5 kronärtskocksbottnar
  • 3 kvisttomater
  • 1 dl Kalamata oliver
  • 3-4 msk olivolja
  • 1,5 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 2 kvistar timjan
  • havssalt
 och svartpeppar

Så här gör du

1

Skölj och skrubba musslorna och ta bort 
skägget. Släng öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem. 


2

Skär ner lök, vitlök och tomater och fräs med olivolja i en rymlig 
kastrull. Skär ner kronärtskockan i bitar och lägg ner i grytan med oliver och timjankvistar när lök och tomat har gått ihop några minuter. Häll i musslorna och låt dem svettas på hög värme i 1-2 minuter.

3

Häll på vin/vatten och låt musslorna koka i cirka 5-6 minuter under lock tills dom öppnat sig. Skaka grytan en till två gånger under tiden. Smaka av med salt och svartpeppar och käka direkt medan musslorna är varma. 


Du kanske också gillar