Söta saker

Vaniljglass med jordgubbar och Prosecco

Det finns massvis med glassrecept, men här kommer min absoluta favorit. En kokt glass!

Vaniljglass med jordgubbar och Prosecco

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • Vaniljglass:
  • 1 liter kaffegrädde eller hälften vispgrädde & mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 8 äggulor

  • 1,5 dl socker (125 gr )

  • Marinerade jordgubbar :
  • 1 ask jordgubbar (ca 500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 citron i skivor
  • Prosecco

Så här gör du

Vaniljglass

1

Dela vaniljstången på längden och lägg tillsammans med grädden i en kastrull.

2

Låt grädden koka upp och låt sjuda i 2-3 minuter medan ni vispar ihop ägg och socker i en bunke.

3

Häll hälften av gräddkoket över äggulorna och rör om.

4

Häll sedan tillbaka äggblandningen i kastrullen med resten av grädden.

5

Låt sjuda till 82° (mät temperaturen med en digital kökstermometer).

6

Sila upp glassmeten i en bunke eller form och låt svalna.

7

Häll ner massan i glassmaskinen och kör tills glassen är krämig och len.

Marinerade jordgubbar

8

Koka upp vatten,socker och citron till sockerlagen och låt svalna.

9

Skiva jordgubbar och lägg i en skål eller liten form.

10

Häll över sockerlagen och låt stå under tiden man kör glassen i maskin.

11

Vid servering stänker ni över Prosecco på jordgubbarna och serverar med nyvevad vaniljglass.

Du kanske också gillar