fbpx
Fisk & skaldjur

Vallmostekt ägg med tonfisk

Vallmostekt ägg med tonfisk

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 skivor färsk tonfisk á 150 g
  • 2 msk vallmofrö
  • Röd salladskål
  • Persilja
  • En tuss sherryvinäger till servering
  • Olivolja och smör till stekning
  • Havssalt, paprikapulver och svartpeppar till smak

Så här gör du

1

Hetta upp en stekpanna. Salta och peppra tonfisken och halstra ett par minuter på varje sida.

2

Skär ner salladen och persiljan grovt och lägg upp på tallrikar.

3

Lyft över tonfisken på salladen.

4

Lägg en klick smör i samma panna som ni stekt fisken i, pudra över vallmofrö och låt dem poppa hastigt i smöret. Knäck över äggen och stek ”sunny side up”. Smaksätt med salt, peppar och paprika.

5

Stänk över lite vinäger på tonfisksalladen och toppa med det vallmostekta ägget. Hugg in!

Du kanske också gillar