Jättegott!

Ugnstekta auberginer med blåmusslor och mynta

Ugnstekta auberginer med blåmusslor och mynta

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 1 burk inlagda musslor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe mynta
  • 25 g parmesan, riven
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Sherryvinäger

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 200°.

2

Skär auberginen grova bitar, vänd runt auberginen med några nypor salt, finhackad vitlök och 0,5 dl olivolja och lägg upp på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3

Baka av i ugnen i ca 15-20 minuter tills dom är mjuka och gyllene. Ta ut och låt svalna.

4

Plocka myntablad från kvistarna. Lägg upp auberginen i en skål och vänd ner mynta, stänk över sherryvinäger och lite extra olivolja.

5

Lägg upp på ett fat tillsammans med blåmusslor och strö över riven parmesan. Servera!