fbpx
Mina Gröna/ Tillbehör

Ugnsrostad tomatkross

Mixa, frys in & använd den söta tomatsåsen till att stötta höstens alla såser.

Ugnsrostad tomatkross

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...

Ingredienser

  • 1,5 kg av årets sista tomater i trädgården, blandade sorter
  • 0,75 dl olivolja
  • 3-4 msk sherryvinäger
  • 1 halv vitlök, delad
  • 1 tsk havssalt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 240°.

2

Lägg tomaterna och vitlöken i en långpanna eller stor ugnsform.

3

Ringla över olivolja och vinäger, smaksätt med salt och peppar.

4

Sätt in i ugnen och ”rosta” av dem i 15-20 minuter tills dom släpper sin vätska och blir mjuka. Krossa snabbt med en trägaffel eller kör ett snabbt varv i mixer.

5

Häll upp i engångslådor och frys in eller använd direkt till såser och grytor.

Du kanske också gillar