Vardagsfavoriter

Ugnsomelett med zucchini och tomat

Ugnsomelett med zucchini och tomat

Skriv ut recept
Portioner: 1 omelett (lunch till 2 personer)

Ingredienser

  • 1 bit purjolök, 5 cm
  • 0,25 zucchini
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 3 ägg
  • 150 g cocktailtomater
  • 2-3 msk keso till servering
  • Olivolja och sherryvinäger
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 200 grader.

2

Skär ner purjolök och zucchini i tärningar, hacka vitlöken.

3

Fräs lök och zucchini i lite olivolja 2-3 minuter. Vispa upp äggen med en gaffel och smaksätt med salt och peppar.

4

Häll över äggsmeten i stekpannan och skaka om. Ssätt in i mitten av ugnen. Baka av i 6-8 minuter tills den puffar upp.

5

Gör en tomatsallad och ringla över med ett generöst självförtroende olivolja och sherryvinäger. Smaksätt med salt och svartpeppar.

6

Lyft ut omeletten lägg på tomatsalladen och skeda över lite keso. Servera!

Du är kanske också intresserad av