Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Ugnsbakad pumpa med bovete och saffran

Ugnsbakad pumpa med bovete och saffran

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g skalad pumpa (jag använde butternutpumpa)
  • 250 g helt bovete
  • 4-6 små röda pärllökar
  • 2 vitlöksklyftor (grovt krossade)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • Salt och svartpeppar

  • SAFFRANDRESSING
  • 0,05 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • Saft från 0,5 citron
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 180°

2

Skär ner pumpan i grova klyftor, halvera lökarna och lägg upp alltsammans i en ugnsfast form.

3

Smaksätt/vänd runt med olivolja, vinäger och salt/peppar. Ugnsbaka i cirka 35 minuter

4

Vänd runt bovetet med lite olivolja och tillsätt i formen med pumpa och fortsätt baka av i 15 minuter till.

5

Rör ut saffran och honung i en skål med varmt vatten. Tillsätt övriga ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och peppar.

6

Vänd ner dressingen i grönsakerna vid servering.