ANNONS
ANNONS
Vegetariskt

Ugnsbakad Portabello med ägg och vitlökssmör

En perfekt rätt att göra till många och dessutom lätt att förbereda.

Ugnsbakad Portabello med ägg och vitlökssmör

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 4 st portabello svampar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 ägg
  • 1 ask krasse
  • 1 Lollo Rosso sallad
  • Salt
  • Peppar
  • Vinäger
  • 75 g rumstempererat smör

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 220 grader.

2

Riv vitlöken och blanda med smöret. Lägg svamparna med hatten nedåt på en plåt med smörpapper. Fördela ut smöret i ”hattarna”, salta och peppra.

3

Sätt in i ugnen tills smöret smält ca 10 minuter.

4

Ta ut och klicka i ett ägg i varje hatt. Balansera in svampen i ugnen igen och stek vidare i ca 10 minuter. Vitan ska sätta sig.

5

Strimla salladen och skvätt över 1 msk vitvinvinäger, salta. Servera till svampen.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av