Fisken går snabbt att tillaga så försök att skära grönsakerna ganska lika.
Sätt ugnen på 200-225 grader. Tina torskfilèn och skär till i större bitar. Skiva fänkålen och schalottenlöken, skiva citronen tunt, halvera tomaterna och skiva vitlöken. Riv 4 stora ark av dubbelt folie, nyp upp kanterna litegrann så det inte rinner över när man lägger i ingredienserna. Fördela ingredienserna på arken, avsluta med att klicka över smöret och ringla över olivolja. Salta och peppra. Riv några fler folieark och lägg ovanpå paketen. Nyp så att ingen vätska rinner ut. Sätt in torskpaketen mitt i ugnen ca 20 minuter . ÄRTSTOMP: Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull ,tillsätt vitlöken och låt den bli gyllenbrun och rostad i pannan. Tillsätt ärtor,salt peppar låt det hela fräsa snabbt 1-2 minuter och tillsätt 3 msk vatten. Låt vätskan koka in lite och tillsätt hackad schalottenlök. Stompa ärtorna till ett grovt mos. Smaksätt med plockad eller hackad mynta och servera tillsammans med fisken.Torsk i folie med ärtstomp och fänkål
Ingredienser
Så här gör du