Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Tomatsås på San Marzano tomater

Tomatsås på San Marzano tomater

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot (70 g)
  • 1 stång stjälkselleri
  • 3 st ansjovisfiléer + 1msk spad
  • 2 tsk tomatpure
  • 4 msk gräsig olivolja
  • 25 g smör
  • Salt och svartpeppar
  • Spaghetti till servering!

Så här gör du

1

Riv lök, morot, selleri grovt på rivjärn. Mosa tomaterna med en gaffel. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja 2-3 minuter.

2

Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till så beskan mildras i smaken.

3

Tillsätt anjsovis och tomaterna och låt småputtra i cirka 30 minuter på svag värme.

4

Smaksätt såsen med salt/peppar och runda av med en klick smör innan servering.

5

Servering : Vänd ner aldentekokt spaghetti i såsen och servera direkt.