ANNONS
ANNONS
Jättegott!/ Söta saker

Tomatmarmelad

Släng inte dina gamla tomater. Gör marmelad av dem.

Tomatmarmelad

Skriv ut recept
Portioner: 5-6 små burkar

Ingredienser

  • 700 g tomater (gärna övermogna)
  • 500 g syltsocker
  • Rivet skal och saft från 0,5 citron
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Så här gör du

1

Rensa, skölj och skär ner tomaterna i grova bitar.

2

Blanda tomater med socker, citron och vinäger i en kastrull med tjock botten.

3

Koka upp och skumma eventuellt av ytan med en hålslev. Tillsätt kryddorna och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.

4

Sylten ska bli lite genomskinlig och klar på ytan.

5

Skumma en sista gång med hålslev.

6

Häll upp sylten varm på rena syltburkar, sätt på lock och vänd dem upp och ner att svalna.

7

Förvara sylten mörkt och svalt i kylen.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av