Fisk & skaldjur/ Jul & Vinter

Tomat & Sherrysill

Glöm inte att smaka av. Kanske behövs det mer svartpeppar och en tuss sherry?

Tomat & Sherrysill

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 6-8 stora matjesillfileér
  • 2 burkar hela San Marzano tomater
  • 1,5 dl socker
  • 4 msk ättika 12%
  • 1-2 msk neutral rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 dl torr sherry
  • Mortlad svartpeppar efter smak

Så här gör du

1

Mixa tomaterna med socker och ättika till en slät sås.

2

Hacka löken fint och blanda med de mixade tomaterna.

3

Smaksätt såsen med sherry och svartpeppar och ringla ner rapsoljan.

4

Skär ner sillen i gaffelbitar och vänd ner i såsen.

5

Ta en sista smak på sillen. Tillsätt mer svartpeppar och sherry om det behövs.

Du kanske också gillar