Toast med brysselkål och Burrata
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 250 g brysselkål
- 2 st Burrata
- 1,5 dl grovhackade mandlar
- 3-4 kvistar färsk timjan
- Smör
- Neutral olja
- Salt och peppar
Så här gör du
Skär brödet i 4 st skivor. Stek brödet i smör och lite olja.
Rensa brysselkålen och halvera den. Bryn brysselkålen och mandel i lite smör och olja, salta och peppra och smaksätt med plockad timjan.
Lägg en halv Burrata på varje brödskiva, bred ut den. Fördela ut brysselkålen och mandel.
Tips!
TIPS: det finns rostade skalade hasselnötter att köpa i affären. Annars kan ni alltid rosta dem själv. Lägg in nötterna på en plåt, sätt in i 180 gradig ugn i ca 7 minuter. Ta och rubba dem mellan händerna så att skalen ”borstas av”.