Toast med avokado och picklade kumquats
Ingredienser
- 1 liter kumquats skurna i skivor
- 2,5 dl äppelcidervinäger
- 2,5 dl lönnsirap
- 0,5 vaniljstång
- (1 liter vatten och 1 tsk salt till förvällning av kumquats)
- TOAST:
- 3 avokado
- 1 lime
- havssalt och svartpeppar från kvarn
- picklade kumquats
- 20 små rostade brödtoast
Så här gör du
Skiva kumquats tunt. Koka upp vinäger med lönnsirap och en urskrapad vaniljstång, ställ åt sidan.
Förväll kumquatsen i saltat vatten och häll av vätskan. Fördela frukten i en glasburk med snäpplock och häll på den varma vinägerlagen. Sätt på locket och låt stå över natten i kyl innan servering.
Kärna ur och mosa avokadon och pressa över limejuice. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp avokado på toast och garnera med några skivor picklad kumquats.
Servera på stora fat som mingelsnittar.