ANNONS
Söta saker

Tiramisu med ricotta och kaffe

Tiramisu med ricotta och kaffe

1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 1,00
Loading...
Portioner: 8-10

Ingredienser

  • 375 g ricotta
  • 375 g mascarpone
  • 5 ägg
  • 3 dl florsocker
  • Rivet zest och juice från 0,5 citron
  • 1,5 paket Savoiardikex (300 g)
  • 2 dl starkt kaffe
  • 0,75 dl Marsala dolce
  • Kakaopulver och krossade kaffebönor till garnering

Så här gör du

1

Tiramisu: Blanda mascarpone och ricotta i en bunke.

2

Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggulorna i en bunke med 2 dl florsocker och citronskalet, vispa fluffigt och tjockt.

3

Blanda ner ricotta och mascarpone och vispa upp igen.

4

Vispa upp äggvitorna med resterande florsocker och lite citronsaft tills vitorna är hårda och inte släpper bunken.

5

Vänd ner ”marängen ” i bunken med ricotta och mascarpone tills du har en slät och fin tiramisu kräm!

6

Montering: Blanda kaffe och Marsala i en djup tallrik och doppa ena sidan av kexen snabbt i kaffemixen. De suger åt sig vätskan jättesnabbt ☺. Lägg kexen i botten på en form.

7

Lägg på ett lager med tiramisu-kräm, så börjar du om igen tills formen är fylld.

8

Avsluta med kräm på toppen, strössla över kaffebönor och pudra över kakao.

9

Stoppa in i kylen och låt stå till dagen efter, blir godast då.

10

Servera med en kopp nymalet/bryggt kaffe.

Du kanske också gillar