Tiramisu med ricotta och kaffe
Ingredienser
- 375 g ricotta
- 375 g mascarpone
- 5 ägg
- 3 dl florsocker
- Rivet zest och juice från 0,5 citron
- 1,5 paket Savoiardikex (300 g)
- 2 dl starkt kaffe
- 0,75 dl Marsala dolce
- Kakaopulver och krossade kaffebönor till garnering
Så här gör du
Tiramisu: Blanda mascarpone och ricotta i en bunke.
Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggulorna i en bunke med 2 dl florsocker och citronskalet, vispa fluffigt och tjockt.
Blanda ner ricotta och mascarpone och vispa upp igen.
Vispa upp äggvitorna med resterande florsocker och lite citronsaft tills vitorna är hårda och inte släpper bunken.
Vänd ner ”marängen ” i bunken med ricotta och mascarpone tills du har en slät och fin tiramisu kräm!
Montering: Blanda kaffe och Marsala i en djup tallrik och doppa ena sidan av kexen snabbt i kaffemixen. De suger åt sig vätskan jättesnabbt ☺. Lägg kexen i botten på en form.
Lägg på ett lager med tiramisu-kräm, så börjar du om igen tills formen är fylld.
Avsluta med kräm på toppen, strössla över kaffebönor och pudra över kakao.
Stoppa in i kylen och låt stå till dagen efter, blir godast då.
Servera med en kopp nymalet/bryggt kaffe.