Jättegott!/ Mina gröna

Tagliatelle med svamp och vitlök

Skriv ut recept
Portioner: 2

Ingredienser

  • PASTADEG:
  • 4-6 portioner
  • 450 g durumvetemjöl
  • 4 hela ägg +1 äggula
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 msk vatten

  • 500 g blandad svamp
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 25 gr riven parmesan
  • 1-2 msk crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning

Så här gör du

1

PASTADEG: Häll upp mjölet på ett bakbord och gör en liten grop i mitten.

2

Knäck ner äggen och rör in  mjölet med en gaffel. Tillsätt vatten och salt.

3

Knåda ihop till en deg som blir smidig och elastisk. Linda in i plastfolie och vila i cirka 30-60 minuter. Har man maskin kan man använda den.

4

Kavla ut pastan till tagliatelle i en pastamaskin, strö över mjöl så fastnar längderna inte i varandra.

5

Kavla ut pastan till tagliatelle. Koka upp vatten i en kastrull.

6

Fräs svampen med vitlök och lök i smör och olivolja ett par minuter.

7

Lägg i pastan och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt crème fraiche, parmesan och 1 dl pastavatten i svampen och koka ihop till en snabb sås.

8

Häll av pastan och lägg ner i såsen. Smaka av med salt, peppar och extra parmesan om man vill. Servera direkt!