Husmanskost/ Kött

Surkål med tillbehör

Duka upp till oktoberfest och servera surkål med Bratwurst, kryddiga korvar, grov senap och kokt potatis!

Surkål med tillbehör

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1,5 kg vitkål
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g rökt sidfläsk i tärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 5 - 6 grovt krossade enbär
  • 3 lagerblad
  • Bratwurst, kryddiga korvar, grov senap och kokt potatis till servering !

Så här gör du

1

Strimla kålen fint och strö över salt. Blanda runt i en bunke och låt stå 5 minuter.

2

Fräs på fläsket i en stor kastrull 2-3 minuter tills fettet smälter ut, slå på vin och vinäger och vänd ner kålen. Tillsätt kryddorna och låt det hela koka upp under lock.

3

Sänk värmen och låt det stå och sjuda i 10 15 minuter tills kålen mjuknar och vätska nästan kokat bort. Smaksätt med salt och vitpeppar från kvarn.

4

Vill ni ha mer tryck i ”syran” så justera med lite extra vinäger.

5

Sätt iordning tillbehören och servera med surkålen och senap.

Du kanske också gillar