fbpx
Mina Gröna

Stekta kantareller med Västerbottenost

Stekta kantareller med Västerbottenost

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 liter gula kantareller
  • 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk olivolja
  • Salt och vitpeppar
  • Riven Västerbotten och krondill till servering

Så här gör du

1

Hetta upp en stekpanna utan matfett och lägg i svampen.

2

Låt svampen steka 3-4 minuter i ”torr stekpanna” tills den släpper sin vätska.

3

Tillsätt vitlöksklyfta och lök. Stek ett par minuter till med smör och olivolja tills svampen är härligt brynt och frasig.

4

Vänd ner fint plockad krondill och riv över osten vid servering!

Du kanske också gillar