Enkelt är gott. Så är det bara.
Foto: Charlie Drevstam
Stekt varmrökt fläsk med smörade ärter och sojabönor
Ingredienser
- 400–500 g varmrökt fläsk i bit
- 1 liten gul lök
- 2 dl gröna ärter
- 2 dl gröna sojabönor
- ¾ dl vatten
- 3–4 msk smör
- 2 msk pressad citron
- salt
- svartpeppar ur kvarn
Så här gör du
Skär fläsket i tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Bryn fläsket i lite smör på båda sidor i en låg och vid panna. Salta och peppra och lägg över fläsket på en tallrik.
Stek löken mjuk i lite smör i samma panna och tillsätt ärter, bönor och vatten. Låt vätskan koka in och tillsätt resten av smöret på slutet så att det blir blir en tunn smörig sky i pannan.
Lägg tillbaka fläsket i pannan och smaksätt med lite pressad citron och salt och peppar.
Servera direkt medan det är varmt.