Fisk & skaldjur

Stekt torsk med svarta bönor och ricotta

Stekt torsk med svarta bönor och ricotta

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 pkt Serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Olivolja och 2 msk smör till stekning
  • 240 g ångkokta svarta bönor (salladsbönor kallas dom ibland i butiken)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 0,5 ask ricotta

Så här gör du

1

Portionera torsken i mindre bitar. Linda in dem i skinka.

2

Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i vitlöken. Stek torskfileérna ett par minuter på varje sida – tillsätt en klick smör under stekningen och ös fisken med smöret och vitlöken tills skinkan blir krispig och frasig.

3

Ta upp fisken på en tallrik och låt bönorna dansa ner i samma stekpanna. Sväng runt dem med schalottenlök tills dom blir genomvarma och smaka av med klippt krasse, citronskal och salt.

4

Lägg upp 1-2 msk ricotta på varje tallrik. Skeda över bönorna och avsluta med den stekta torsken ovanpå.

5

Dra ett par varv med pepparkvarnen och ringla lite olivolja över varje portion. Servera direkt !

Du kanske också gillar