Okategoriserade

Stekt kycklingbröst

Stekt kycklingbröst

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • olivolja
  • 25 + 25 g smör
  • 1 knippe salvia
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och vitpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Peta in salviablad under skinnet på kycklingbrösten, salta och peppra. Krossa vitlöken med sidan av knivbladet.

2

Ta i hälften av smöret och olivolja i pannan, lägg nu ner kycklingen med skinnsidan nedåt.

3

Bryn kycklingen med skinnsidan nedåt i stekpanna i olja. Tillsätt vitlök och några salviakvistar och stek kycklingen på skinnsidan på medelhög värme ett par minuter.

4

Ta i en sista klick smör och vänd kycklingbröstet. Stek vidare 4-5 minuter på medelhög värme och under tiden öser vi kycklingbröstet med det goda smöret med smak av vitlök och salvia.

5

Mjukstek kycklingen till en innertemperatur av 70-72 grader och låt vila ett par minuter innan ni skivar upp till servering så behåller den sin saftighet.

6

Skiva upp kycklingbröstet och servera med tex. sallad på broccoli.

Du är kanske också intresserad av