Fisk & skaldjur/ Jul & Vinter

Stekt inlagd strömming

Att panera strömming i rågmjöl är lite av min specialitet efter att ha stekt massor med strömming på Ramlösa Wärdshus. Pappa hade ett rejält stekbord som säkert rymde hundra sillar så det gällde att jobba snabbt. Det viktigaste var att steka dem hårt, sa kallskänkan Kerstin.

Stekt inlagd strömming

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • salt, vitpeppar ur kvarn
  • smör och rapsolja till stekning
  • Till lagen:
  • 9 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 0,5 msk kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 3-4 lagerblad
  • 3 morötter, skurna i slantar
  • 2 gula lökar, i tunna klyftor

Så här gör du

1

Klipp av fenorna på strömmingen.

2

Salta och peppra filéerna och vik ihop dem.

3

Koka upp lagen med kryddor, lök och morot. Låt den svalna något i rumstemperatur.

4

Salta och peppra mjölet och panera strömmingen. Stek dem i smör och rapsolja tills de är frasiga och gyllenbruna.

5

Lägg ner den nystekta strömmingen i lagen och ställ in i kyl minst 1 dygn innan servering.

Tips!

Ju längre strömmingen får stå och dra i lagen, desto godare blir den!

Du kanske också gillar