ANNONS
Jättegott!

Stekt Entrecote för 2

Stekt Entrecote för 2

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 2

Ingredienser

  • 450 g entrecote i bit
  • 1 knippe färsk timjan
  • 4-5 krossade vitlöksklyftor
  • Smör och rapsolja till stekning
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Krydda köttet med salt och svartpeppar.

2

Stek köttet på hög värme i en stekpanna med smör och rapsolja. Stek på ena sidan i ca 4-5 minuter tillsammans med vitlöksklyftor och timjankvistar. Ös den ostekta sidan ofta med smöret, vitlök och timjan.

3

Vänd köttet och stek ytterligare ca 2-3 minuter. Om du använder termometer så kommer lite riktlinjer här: medium rare/medium 50-54˚C, medium välstekt/överstekt ☺ 58–68˚C.

4

Låt köttet ligga och vila ett par minuter innan ni skär upp för servering.

Du kanske också gillar