Jättegott!

Stekt bläckfisk

Bläckfisk finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Ibland kan man även hitta svensk åttaarmad bläckfisk från västkusten.

Stekt bläckfisk

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g hela små bläckfiskar (gärna frysta)
  • 1 schalottenlök + 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 skiva ljust bröd, gärna manitobabaguette
  • salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • citron till servering

Så här gör du

1

Rosta brödet i en het panna med lite olivolja, bryt brödet i bitar och lägg åt sidan.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja tills de blir mjuka. Öka värmen och lägg i bläckfisken. Fortsätt att steka i 2–3 minuter på hög värme tills den känns spänstig och rullar ihop sig. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner brödbitarna och pressa över citron. Servera direkt ur pannan.

Du är kanske också intresserad av