Mina Gröna/ Tillbehör

Enkel sparristarte med mozzarella

Plättlätt & supergott!

Enkel sparristarte med mozzarella

1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 2,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 paket färdigkavlad pajdeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 knippe tunn späd sparris, 250 g
  • 3-4 msk pesto
  • 1 buffelmozzarella
  • 1 silverlök
  • havssalt, svartpeppar och olivolja till smaksättning

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 220°.

2

Rulla ut pajdegen på en klädd bakplåt.

3

Ansa sparrisen och skala om det behövs. Vänd runt sparrisen med ett par matskedar pesto och placera sparrisen i mitten på degen.

4

Pensla kanten runt om med ägg och strö över lite havssalt.

5

Baka av tarten i ca 15 minuter tills degen blivit frasig och sparrisen lagom mjuk.

6

Under tiden så skivar vi silverlöken tunt på mandolin och låter den dansa ner i en bunke med iskallt vatten. Rör om och lyft upp löken på ett papper att rinna av. Skvätt över lite salt och en god vinäger och blanda runt.

7

Toppa sparris-tarten med mozzarella och silverlök. Vrid över lite svartpeppar och ringla till sist olivolja över vid servering.

Du kanske också gillar