Pasta, Ris & Gryn

Spaghetti vongole

Foto: Johan Kalén

Spaghetti vongole

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 1 kg vongolemusslor
  • 4 liter vatten
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 krm chiliflakes
  • 2,5 dl vitt vin
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Så här gör du

1

Koka upp 4 liter vatten och 2 msk salt i en stor kastrull.

2

Lägg i 300 g spaghetti och koka enligt anvisningarna på förpackningen.

3

Rensa och skölj 1 kg vongolemusslor. Knacka på öppna musslor och släng dem som inte stänger sig.

4

Hetta upp en stor vid sauteuse på spisen. Häll i 3 msk olivolja och 3 hackade vitlöksklyftor, 200 g körsbärstomater i halvor och 2 krm chiliflakes och fräs i några minuter.

5

Tillsätt musslorna och 2,5 dl vitt vin. Lägg på ett lock och låt koka i 3–4 minuter tills musslorna öppnar sig.

6

Häll av pastan och vänd ner i musselkoket med lite av kokvattnet. Ringla till sist över 2 msk olivolja och salta och peppra.

Du kanske också gillar