ANNONS
ANNONS
Jättegott!

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g Pancetta, skuret i mindre tärningar
  • 2 vitlöksklyftor, grovt krossade
  • 2 stora ägg
  • 75 g pecorino
  • 400 g spaghetti, bronsvalsad
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spaghettin och koka tills "al dente."

2

Hetta upp en stor stekpanna, torrstek pancetta och vitlök på medelhög värme tills fläsket smälter ut fettet i stekpannan. Här behövs alltså inget annat fett vid stekning än det som pancettan ger ifrån sig.

3

Vispa upp äggen med ca 50 g riven pecorino i en skål, salta och peppra.

4

Sila av spaghettin, spara lite av pastavattnet.

5

Tillsätt spaghettin i stekpannan med lite av pastavattnet, låt koka ihop och sväng runt.

6

Ta av pannan från värmen, rör i äggblandningen och blanda runt alltsammans ordentligt i den varma stekpannan tills det blir krämigt.

7

Lägg upp på tallrik och riv över pecorino, dra över ett par rejäla varv med svartpeppar och servera direkt.

Övrigt

TIPS! För ”al dente” pasta så korta ner koktiden ca 2-3 minuter av vad anvisningen på paketet säger. Pastan ska ju oftast svängas runt i den varma såsen innan servering.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av