Sommarrulltårta med citron och mascarpone

14.1K
MUMS!
Lätt att göra och rolig att variera

Den här rulltårtan är lätt att göra och rolig att variera. Prova att skippa citronskalet i krämen och pudra över lite kakao i stället.

Foto: Charlie Drevstam

Sommarrulltårta med citron och mascarpone

Portioner 8 bitar

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma

Citronkräm

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl citroncurd
  • rivet skal och saft från 1 citron

Till servering

  • valfria bär t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter.
  • Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret.
  • Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät!
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB