fbpx
Söta saker

Snabba rabarberflarn med vispad ricotta

Snabba rabarberflarn med vispad ricotta

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...

Ingredienser

  • 4 tinade smördegsark, skurna i ca 12 x 10 cm
  • 4-6 rabarberstänger
  • 3-4 msk farinsocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 ägg till pensling
  • 250 g ricotta
  • 1 msk florsocker
  • Valfri likör eller sprit till smaksättning

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Lägg ut smördegsarken på en klädd bakplåt och pensla kanterna med ägg.

3

Skölj rabarbern och skär dem i stavar som är lika breda som smördegen.

4

Vänd runt rabarbern med en blandning av farinsocker och maizenamjöl.

5

Fördela rabarberlängderna i en fin rad mitt på smördegsarken och tryck ner dem lätt i degen.

6

Strö över resten av sockerblandningen.

7

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills de fått fin färg och puffat upp.

8

Under tiden vispas ricotta med florsocker till en len kräm. Smaksätt med din favvolikör och servera en generös klick ricotta till de nybakade rabarberflarnen.

Du kanske också gillar