fbpx
Fisk & skaldjur

Snabb tomatsås med ljummen makrill

Jag & Berit kockar vidare och idag är det en god lunchsallad som står på menyn. Ljummen makrill med krämigt ägg och världen godaste (och enklaste) tomatsås. Fullpackat med massa nyttigheter!

Snabb tomatsås med ljummen makrill och krämigt ägg

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl god gräsig olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • Lite salt till smaksättning
  • 1 hel rökt makrill
  • 4 löskokta ägg (vi körde 4-5 minuter från kokande vatten)
  • 1 Grönsallad till servering
  • 50 g babyspenat

Så här gör du

1

Värm ugnen till 125°.

2

Linda in fisken hel i alufolie och kör in i ugnen.

3

Riv tomaterna grovt. Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt tomater och övriga ingredienser. Koka ihop såsen på medelvärme i ca 8-10 minuter. Smaka av med salt.

4

Skölj sallad och spenat och fördela på tallrikar. Ta ut fisken och plocka större bitar som landar på salladen tillsammans med ägget.

5

Skeda över den ljumna tomatsåsen och servera direkt.

Du kanske också gillar