ANNONS
ANNONS
Jättegott!/ Jul & Vinter/ Vegetariskt

Snabb ostfondue med surdegsbröd

Vira lite aluminiumfolie runt träasken så rinner osten inte ut i ugnen – ju mognare den är, desto mer rinner den.

Snabb ostfondue med surdegsbröd

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Vacherin Mont d’Or (ca 500 g)
  • ¾ dl torrt vitt vin
  • surdegsbröd till servering

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Sätt in osten i ugnen i sin träask med folie runtom och baka den i 15–20 minuter.

3

Ta ut och ät osten varm tillsammans med surdegsbröd i brytbitar som du doppar i osten – det blir som en snabb fondue.

Övrigt

Dryckestips! Servera gärna ett vin på druvan Sauvignon Blanc med lätt sötma eller en vanlig lageröl till.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av