Vira lite aluminiumfolie runt träasken så rinner osten inte ut i ugnen – ju mognare den är, desto mer rinner den.
Snabb ostfondue med surdegsbröd
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 1 Vacherin Mont d’Or (ca 500 g)
- ¾ dl torrt vitt vin
- surdegsbröd till servering
Så här gör du
Värm ugnen till 200 grader.
Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Sätt in osten i ugnen i sin träask med folie runtom och baka den i 15–20 minuter.
Ta ut och ät osten varm tillsammans med surdegsbröd i brytbitar som du doppar i osten – det blir som en snabb fondue.
Tips!
Dryckestips! Servera gärna ett vin på druvan Sauvignon Blanc med lätt sötma eller en vanlig lageröl till.