Fisk & skaldjur/ Grytor

Snabb kreolsk Jambalaya med kräftor och chorizo

Ett snabbt & enkelt kylskåpsrens med de överblivna kräftorna från gårdagens skiva.

Snabb kreolsk Jambalaya med kräftor och chorizo

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 majskolv
  • 1,5 dl ris
  • 3 fula tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g chorizo eller annan stark korv
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk smör och neutral rapsolja till stekning
  • 1 burk krossad tomat
  • 4 dl vatten
  • 1 knippe persilja
  • 1 stor näve kokta signalkräftor (eller hur många ni vill)
  • Salt och svartpeppar till smaksättning

Så här gör du

1

Skala och skiva lök och vitlök. Skär ner korven och tomaterna i bitar och skär av majskornen från majskolven.

2

Fräs allt utom kräftorna i en gryta med smör och rapsolja.

3

Slå på riset, rökt paprikapulver, krossad tomat och vatten och låt koka upp under lock.

4

Låt småkoka i ca 15 minuter tills riset är färdigt. Smaksätt med salt och peppar.

5

Vänd ner kräftor och hackad persilja i grytan och servera direkt!

Du kanske också gillar