fbpx
Mina Gröna

Smart salladsbowl i bilen

Smart salladsbowl i bilen

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 dl pärlcoucous
  • 2 lagerblad
  • Skal från 0,5 citron
  • 2 bitar muskotblomma
  • 0,5 tsk salt
  • Olivolja till smaksättning
  • 3 dl gröna ärtor

  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk riven pepparrot
  • Salt och svartpeppar

  • Topping:
  • 1 liten kålrabbi i strimlor
  • 250 g cocktailtomater
  • 50 g ruccola

Så här gör du

1

Koka couscous mjuk täckt med vatten, salt och kryddor cirka 20 minuter.

2

Sila av och häll upp i en bunke. Tillsätt gröna ärtor och dressa med lite god olivolja.

3

Blanda majonnäs och gräddfil och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.

4

Varva salladen i en burk med lock. Börja med såsen i botten, sen couscous och toppa sist med övriga grönsaker. Servera i burken (som skakas/blandas innan man käkar).

Tips!

Om du vill, servera med valfritt smörgåspålägg som tillbehör.

Du kanske också gillar