Lunch eller kvällsmat, det väljer du själv.
Shakshuka med rökt paprika och koriander
Skriv ut receptIngredienser
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 dl kryddig chorizo i skivor
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk sambal oelek
- 250 g cocktailtomater, halverade
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 2 msk smör
- 4 ägg
- 2 msk yoghurt
- 1 knippe korianderblad
- 2 tsk sherryvinäger
- salt och svartpeppar ur kvarn
Så här gör du
Skala och tärna gul lök och paprika.
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt lök, paprika och korv. Fräs 2-3 minuter och tillsätt sedan rökt paprikapulver, sambal oelek, färska tomater, krossade tomater och låt koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av, salta eller peppra om det behövs.
När tomatsåsen är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen.
Sätt på lock och låt puttra i några minuter tills äggen är klara. (Här väljer man själv hur man gillar sitt ägg ☺.)
Ta av locket och stänk över lite vinäger, yoghurt och hackad koriander
Servera gärna med varma pitabröd.