Grytor/ Kött

Shakshuka med chorizo

Fixa frulle till hela familjen.

Shakshuka med chorizo

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 stark chorizo, ca 225 g
  • 1 bananschalottenlök
  • 70 g spenat
  • 2 burkar San Marzano tomater, ca 400 g
  • 4 ägg
  • olivolja
  • salt och cayennepeppar

Så här gör du

1

Skär lök och chorizo i tunna skivor.

2

Bryn korv och lök i olivolja i en vid stekpanna. Häll över tomaterna och mosa dem lätt med en gaffel. Sjud i 6-8 minuter och smaksätt med salt och cayennepeppar.

3

Knäck äggen i 4 små skålar. Gör en liten grop i ”såsen” och häll ner äggen i gropen.

4

Sjud alltsammans ca 4-5 minuter under lock. Du ser när äggvitan blivit ”pärlemovit”. Servera!

Du kanske också gillar