Skippar du sillen här så har du en jättegod hovmästarsås när du behöver en sådan.
Foto: Charlie Drevstam
Senapsgravad strömming
Ingredienser
- 10 strömmingsfiléer (ca 400 g)
- LAG:
- 0,5 liter vatten
- 1,5 dl ättiksprit (12 %)
- 1 tsk salt
- SENAPSSÅS:
- 1,5 dl grov skånsk senap
- 4 msk vitvinsvinäger
- 4 msk strösocker
- 3 dl rapsolja
- 1,5 dl finhackad dill
- 0,5 tsk salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
Så här gör du
Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna.
Blanda ingredienserna till lagen och låt strömmingsfiléerna ligga i lagen över natten i kylen.
Sila av lagen och torka strömmingen lätt med hushållspapper.
Blanda alla ingredienser till senapssåsen och smaka av. Lägg ner strömmingen, blanda väl och låt stå i kylen i minst 1 dygn före servering.