En dubbelpanerad klassiker.
Schnitzel Cordon Bleu
Ingredienser
- 4 tjocka skivor av skink eller kalvinnanlår (ca 180 g per styck]
- 8 grova stavar lagrad Emmentalerost ( ca 200 g totalt)
- 8 skivor rökt skinka
- 4 tsk dijonsenap
- salt och svartpeppar från kvarn
- neutral rapsolja och smör till stekning
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3-4 dl pankoströbröd
- Gröna ärtor och citronklyftor till servering
Så här gör du
Banka ut köttet till schnitzlar på skärbrädan eller bänken. Salta och peppra.
Bred på senap, lägg på osten och skinkan. Vik ihop köttet dubbelt.
Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.
Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter.
Stek gyllenbrunt i rapsolja och en rejäl klick smör ca 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn utan stek på medelhög värme och ös köttet under tiden med smöret.
Servera med smörsvängda gröna ärtor och citronklyftor.