Kött

Schnitzel Cordon Bleu

En dubbelpanerad klassiker.

Schnitzel Cordon Bleu

2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5 (2) Snittbetyg: 3,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor av skink eller kalvinnanlår (ca 180 g per styck]
  • 8 grova stavar lagrad Emmentalerost ( ca 200 g totalt)
  • 8 skivor rökt skinka
  • 4 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • neutral rapsolja och smör till stekning
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3-4 dl pankoströbröd
  • Gröna ärtor och citronklyftor till servering

Så här gör du

1

Banka ut köttet till schnitzlar på skärbrädan eller bänken. Salta och peppra.

2

Bred på senap, lägg på osten och skinkan. Vik ihop köttet dubbelt.

3

Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.

4

Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter.

5

Stek gyllenbrunt i rapsolja och en rejäl klick smör ca 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn utan stek på medelhög värme och ös köttet under tiden med smöret.

6

Servera med smörsvängda gröna ärtor och citronklyftor.

Du kanske också gillar