Savojkål med cannellinibönor och ricotta
Skriv ut receptIngredienser
- 6-7 st savojkålsblad
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl grönsaksbuljong
- 30 g bladpersilja
- 200 g vita cannellinibönor (kokta)
- Rivet skal från 0,5 citron
- 100 gr ricotta
- Salt och svartpeppar
- Olivolja
Så här gör du
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv kålen slarvigt i grövre bitar. Skär ner persiljestjälkarna fint och plocka bladen.
2
Svetta lök, persiljestjälkar och vitlök i olivolja. Tillsätt kål och bönor låt sautera i 1-2 minuter med löken och slå på buljong.
3
Låt småkoka ca 10 minuter under lock tills kålen är mör. Späd eventuellt med mer buljong under tiden.
4
Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och hackad persilja, lägg upp på tallrikar.
5
Skeda över ricotta och avsluta med ringel av olivolja. Servera direkt !