Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Savojkål med cannellinibönor och ricotta

Savojkål med cannellinibönor och ricotta

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 6-7 st savojkålsblad
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 30 g bladpersilja
  • 200 g vita cannellinibönor (kokta)
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • 100 gr ricotta
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja

Så här gör du

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Riv kålen slarvigt i grövre bitar. Skär ner persiljestjälkarna fint och plocka bladen.

2

Svetta lök, persiljestjälkar och vitlök i olivolja. Tillsätt kål och bönor låt sautera i 1-2 minuter med löken och slå på buljong.

3

Låt småkoka ca 10 minuter under lock tills kålen är mör. Späd eventuellt med mer buljong under tiden.

4

Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och hackad persilja, lägg upp på tallrikar.

5

Skeda över ricotta och avsluta med ringel av olivolja. Servera direkt !