fbpx
Såser & dressingar

Rysk valnötsdipp

Foto: Lennart Weibull

Rysk valnötsdipp

1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 1,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl valnötter
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt

Så här gör du

1

Skala schalottenlök och vitlök. Hacka lök, vitlök och valnötter fint.

2

Lägg hacket i en kastrull och tillsätt olja och alla kryddor. Fräs i cirka 2 minuter.

3

Tillsätt crème fraichen, rör om och koka upp. Smaka av med salt och låt svalna innan servering.

Du kanske också gillar