ANNONS
Vardagsfavoriter

Rostade rotfrukter med pressylta och parmesan

Rostade rotfrukter med pressylta och parmesan

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g pressylta
  • 50 g parmesan
  • Olivolja till stekning
  • 2 kvistar timjan
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skrubba rotfrukterna, dela dem om dom är stora, skala och dela ner lökarna och lägg upp tillsammans med rotfrukterna i en ugnsform. Ringla olivolja över och smaksätt med salt och peppar.

3

Baka av i ugnen cirka 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.

4

Lägg upp rotfrukter och lök på ett stort fat. Riv över syltan och parmesan och vänd runt med rotfrukterna. Avsluta med plockad eller hackade timjanblad vid servering.

Du kanske också gillar