Vardagsfavoriter

Rostade rotfrukter med pressylta och parmesan

Rostade rotfrukter med pressylta och parmesan

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g pressylta
  • 50 g parmesan
  • Olivolja till stekning
  • 2 kvistar timjan
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skrubba rotfrukterna, dela dem om dom är stora, skala och dela ner lökarna och lägg upp tillsammans med rotfrukterna i en ugnsform. Ringla olivolja över och smaksätt med salt och peppar.

3

Baka av i ugnen cirka 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.

4

Lägg upp rotfrukter och lök på ett stort fat. Riv över syltan och parmesan och vänd runt med rotfrukterna. Avsluta med plockad eller hackade timjanblad vid servering.