ANNONS
ANNONS
Vardagsfavoriter/ Vegetariskt

Rostad tomatsoppa med brie

Rostad tomatsoppa med brie

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 600-700 g kvisttomater ( 4 st stora)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpure
  • 1 kvist timjan
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 tuss socker ( ca 1 tsk )
  • 2 msk creme fraiche
  • 3 msk olivolja
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn

  • TILL SERVERING:
  • 4 tjocka skivor brieost

Så här gör du

1

Värm ugnen till 220 grader. 


2

Skala och skiva ner lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en ugnsform tillsammans med lök, 
vitlök, tomatpuré, paprikapulver och timjankvistar. Ringla över olivolja och vänd runt alltsammans på plåten. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter tills allt har mjuknat och mosats ihop lite.

3

Koka upp buljongen med vinäger och en tuss socker.

4

Lägg ner de rostade tomaterna i en mixerkanna. Tillsätt buljongen och crème fraiche för rundheten.

5

Mixa soppan slät. Smaka av med svartpeppar och salt.

6

Lägg en skiva brie i varje tallrik och slå över soppan vid servering.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av