Mina Gröna

Rostad hel jordärtskocka med spenat, dill och majonnäs

Foto Johan Kalén

Rostad hel jordärtskocka med spenat, dill och majonnäs

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 12 jordärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 1 äggvita
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 70 g spenat
  • 1 kruka skuren dill
  • Salt & peppar

Så här gör du

1

Värm ugnen till 160 grader.

2

Skrubba 12 jordärtskockor, dela i halvor och lägg med snittytan nedåt på en plåt. Ringla över 1 msk olivolja. Salta och peppra.

3

Ugnsrosta i 35–40 minuter tills skockorna är mjuka.

4

Blanda 1 äggvita med 0,5 msk vitvinsvinäger och 1 riven vitlöksklyfta. Mixa skummigt med stavmixer. Droppa sakta i 2 dl neutral rapsolja under mixning tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.

5

Ta ut skockorna och blanda dem med 70 g spenat och 1 kruka skuren dill. Salta och peppra. Servera med majonnäsen.

Du kanske också gillar