Fisk & skaldjur

Rökt makrill med chilikryddad tomatsås

Foto: Lennart Weibull

Rökt makrill med chilikryddad tomatsås

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 rökta makrillfiléer
  • 4 ägg
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe vattenkrasse
  • bladen från 2 grönsalladshuvuden
  • 3 stora kvisttomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt

Så här gör du

1

Värm ugnen till 100 grader och värm fisken i lite folie (jag föredrar den lite ljummen).

2

Lägg äggen i kallt vatten, koka upp och låt koka i 5–6 minuter. Skala och hacka dem grovt.

3

Riv tomaterna till såsen på den grova sidan av rivjärnet och lägg det rivna i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser. Smaksätt med lite salt. Koka upp tomatsåsen, smaka av och ställ åt sidan.

4

Skiva rädisorna tunt, gärna med mandolin. Plocka bort den grövsta stjälken från vattenkrassen.

5

Riv ner makrillen i grova bitar i en salladsskål. Lägg i hackat ägg, sallad, rädisor och vattenkrasse. Tillsätt några matskedar tomatsås och blanda runt försiktigt.

6

Fördela salladen på tallrikar och ringla lite tomatsås runtom.

Du kanske också gillar