ANNONS
ANNONS
Jättegott!

Rödvinssås

Rödvinssås

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 0,5 vitlök delad på mitten
  • 0,5 palsternacka
  • 3 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 8-10 krossade vitpepparkorn
  • 1 msk tomatpuré
  • 60 cl rött vin, fylligt och med låg sötma
  • 8 dl kött eller kycklingbuljong
  • 30 g smör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Skala och skiva schalottenlöken, skala och tärna ner palsternacka.

2

Sautera lök, vitlök och palsternacka med olivolja på medelhög värme i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och karamelliserat.

3

Tillsätt kryddor, tomatpuré och låt det fräsa i 1-2 minuter till. Tillsätt vin och låt koka ner ”reducera” till 2/3 delar återstår.

4

Tillsätt buljong och låt det reducera ner till hälften (ca 4 dl återstår), sila av såsen igenom en fin nätsil och koka upp såsen igen.

5

Red av såsen med lite maizena utrört i vatten och låt småkoka 2-3 minuter. Blanka av såsen genom att tillsätta smöret i små klickar under vispning.

6

Smaksätt med salt och peppar.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av