Jul & Vinter/ Mina gröna

Rödkål

Ingredienser

  • 1,5 kg rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 äpple
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 0,75 dl vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 msk smör eller ister
  • 3 lagerblad
  • 8 kryddnejlikor
  • 5 kryddpepparkorn
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Dela och skär kålen grovt i strimlor. Skala och skiva löken, skär äpplet i grova bitar med skalet på.

2

Fräs kål, lök och äpplet i smör tills kålen blir glansig och mjuknar. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under lock i ca 10 minuter.

3

Tag av locket och låt kålen småputtra ytterligare 30-35 minuter tills kålen är helt mör och vätskan har kokat in och blivit simmig.

4

Smaksätt med salt och peppar och justera ev balansen mellan syra och sötma en sista gång innan servering.

Du är kanske också intresserad av